Vaadin alatt @Value az application.propertiesből nem működik

0 értékelés
81 megtekintés
korponaiz (62 pont) kérdezte 2018. Jan 28.
korponaiz szerkesztett 2018. Jan 30.

Sziasztok!

A Spring boot 1 kurzus videóit végig gyakoroltam. Szeretném a Vaadin keretrendszerrrel összeházasítani, egész pontosan egy login-logout példát próbálok átalakítani: ezt. Sikerült is átalakítani addig, hogy az Authentication osztály @Service-ként használva a Loginpage-be @Autowired-el injektáltam. Szerettem volna, hogy az Authentication osztály az application.properties-ből olvassa ki a username és password értékeket, mert később ha adatbázishoz csatlakoztatnám akkor a default jelszót - ha még nincs az adatbázisba felvitt user - application.properties-ből olvasná ki.

Az eredetihez képest az Authentication osztályt @Service-ként nem statikusan a VaadinLoginUI osztályon keresztül érném el hanem a LoginPage-ből érném el Autowired-el. Az Authentication username és password változóinak értékét pedig @Value-al az application.properties-ből szeretném kiolvasni. Az Authentication injektálása a LoginPage-be még működik is, Viszont az Authentication nem tudja kiolvasni a username és password értékeit az application.properties-ből. 

A teljes program itt.

LoginPage:

@Autowired
public void setAUTH(Authentication tempAuth) {
   Auth = tempAuth;
}

Authentication:

@Value("${com.zolee.name}")
private String username;
@Value("${com.zolee.password}")
private String password;

application.properties:

com.zolee.name=zolee
com.zolee.password=zoli

Csináltam egy másik egyszerűbb példát (ugyancsak Vaadin keretrendszer), ott csak egy String értéket olvastam ki application.properties-ből @Value-al, nincs session kezelés, autentikáció, és ott működik, kiolvassa az application.properties-ből az értéket és például kiírja.

korponaiz (62 pont) szólt hozzá 2018. Jan 28.
korponaiz szerkesztett 2018. Jan 30.
szerkesztve.

1 Válasz

0 értékelés
korponaiz (62 pont) válaszolta meg 2018. Feb 26.
Krisz kiválasztva 2018. Feb 27.
 
Legjobb válasz
Sziasztok!

Sikerült megoldanom a problémát.

Abba az osztályba, ami kiterjeszti az UI-t injektálni kell a SpringViewProvider-t és ezt értékül átadni a navigator objektumnak. A többi osztálynak ami kiterjeszti  View-t az elejére kell rakni a SpringView annotációt a megfelelő name parameterrel. Így már minden tökéletesen működik.

Zoli.
...