Netbeans, java jar fájl probléma,graphics

0 értékelés
87 megtekintés
cserigabi4 (2 pont) kérdezte 2018. Már 27.
cserigabi4 szerkesztett 2018. Már 28.
Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy csináltam egy java programot. Csináltam hozzá egy jar fájlt ami meg nyitotta az ablakot viszont van benne egy grafikus osztály ami a java graphics metódusait használja és azokat nem tölti be. Viszont ha netbeans-on belül indítom el ott kiválóan működik. Hogy lehetne meg csinálni ha a jar fájlt nyitom meg akkor is jó legyen ?

1 Válasz

0 értékelés
Regirck (48 pont) válaszolta meg 2018. Ápr 13.
Szia!

Ezzel a konkrét hibával még nem találkoztam, így nem tudom mi okozhatja. De lenne pár tippem, hogy én mit próbálnék ki és reményeim szerint egyik meg is oldaná a problémát.

Először is lehet, hogy "buildelted" az írt programot és utána lett megírva a graphics osztály. Ez esetben nincs más teendő, mint NetBeans-en belül ismét "buildelned" a projektet.

Másodszor, (ha az első nem segített) akkor lehet érdemes lenne újratelepíteni a Netbeans vagy/esetleg kipróbálnod ugyan azt a kódot eclipse-be másolva és úgy legeneráltatni a .jar fájlt.

Harmadszor a .jar fájlt egy másik számítógépen kipróbálni, hogy ott is fenn áll-e ez a probléma (kifejezetten jó, ha másik Windows futna azon a gépen)

Negyedszer, bár ezt félve írom mert még soha nem próbáltam. Swing-nél a LookAndFeel-nél megnézném mi van beállítva.

(Csak találgattam, sokat segítenne, ha bemásolnád a kód sort vagy pár printscreen-t készítennél róla)
...