Fájlhozzáférés kezelése weben keresztül

0 értékelés
85 megtekintés
volonya (4 pont) kérdezte 2018. Már 29.
Sziasztok,

a szerver fájlrendszerén lévő (szöveges) fájlokat  szeretném megosztani egy webes felületen (WYSIWYG editorral).

A fájlokhoz egyszerre csak egy ember férhet hozzá szerkesztőként, a többi csak olvashatja. Szükséges lenne az is, hogy az admin a szerkesztő által lock-olt fájlt fel tudja oldani, ha szükséges.

Arra gondoltam először, hogy csinálok egy szerkesztői listát  és ha valaki megnyit egy fájlt, annak az email címe bekerül a file nevével együtt, amikor bezárja, akkor meg kikerül a neve és a lock-olt fájl a listából.

Van esetleg erre egy civilizáltabb, SpringBoot által támogatott eljárás?

Köszönöm

1 Válasz

0 értékelés
guyfromeurope (22 pont) válaszolta meg 2018. Okt 19.
Krisz kiválasztva 2018. Nov 3.
 
Legjobb válasz
Regebben en is ugy gondoltam hogy a legjobb megoldas az ilyen esetekben a lockolas.

A gyakorlat viszont bizonyitotta szamomra hogy ez nem a legjobb ut. Allando monitorozast igenyel, a lockok "beragadhatnak", raadasul a felhasznalot akadalyozod.

Sokkal jobb dolog a verziozas.

Legyen egy tablad, nevezzuk fajl indexnek ahol verziozod az adott fajlt. A verzionev at van vezetve a fajlnevbe is. Amikor egy felhasznalo megnyitja a fajlt szerkesztesre, kiovlasod a nevebol a verzioszamot, lepteted egyet, es bejegyzed a verzio tablaba. Mikor el akarja menteni, osszeveted a verzioszamot, ha egyezik, akkor elmented a fajlt. Ha nem egyezik (mert kozben valaki mas kivette, es a verzioszam lepett egyet, akkor nem engeded elmenteni, sot a diffet is meg tudod neki mutatni.

Kb ez a lenyege. fondtold meg.
...