Spring boot mvc, mi is az ?

0 értékelés
150 megtekintés
thork (16 pont) kérdezte 2018. Nov 3.
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy mi is a Spring mvc ? az MVC ugye a Mode  - View - Controller.

Amikor Swingben fejleszettünk, akkor a package nevek is ezek voltak (model,view,controller)

A springes fejlesztésnél viszont : repository,service,controller,domain , ezt minek nevezik ? Vagy ez az MVC kiterjesztése ? Szakdogába kellene, úgyhogy csak a biztos válasz kellene :) Köszi.

1 Válasz

0 értékelés
Wichhunter404 Haladó Felhasználó (203 pont) válaszolta meg 2018. Nov 10.
MVC=Modell ,Kinézet és Kapcsoló

Model: Ez foglalkozik az adatbázissal~táblák összekötése és táblák létrehozása~(példa mysql adatbázissal foglalkozó fájlok)

View: Ez csak a kinézettel foglalkozik ide már készen jönnek az adatok(változóban, tömben vagy osztályban...), és azokat csak szépen el kell helyezni(Mondjuk egy web app-ben ezek a html vagy php fájlok amikben inkább a html, css és javascript(gomb funkció, animációk...) vannak főszerepben)

Controller: Egyfajta összekötője a felső kettőnek a modellből kiszedett adatokat továbbítja az éppen megfelelő view-nek.(pl beütöm, hogy prog.hu/posztok akkor az erre rakott Controller(kapcsoló) irányit tovább a megfelelő view-re miután kiszedte az adatokat a Model segítségével az adatbázisból)
thork (16 pont) szólt hozzá 2018. Nov 14.
Lehet hogy a kérdést nem tettem fel teljesen jól. Azt tudom, hogy az MVC micsoda. Arra lennék kíváncsi, hogy a Spring web MVC micsoda, valamint hogy a Spring bootnál használtam repository-service-controller-domain milyen tervezési mintának felel meg.
...