JavaFX nem működik Netbeans-ben.

0 értékelés
173 megtekintés
Horváth Róbert (2 pont) kérdezte 2019. Szep 9.

Elöljáróban is köszönöm a rengeteg segítséged, amit a videóid nyújtanak a Java programozással kapcsolatban. smiley

Viszont van egy kis problémám. Linux Mint-et használok, és Netbeans-t és el akarom kezdeni a javafx tutorial-okat. Csak az a baj, hogy a következő hibát adja ki:

"

Error occurred during initialization of boot layer
java.lang.module.FindException: Module javafx.base not found
/home/rcroato/.cache/netbeans/11.0/executor-snippets/run.xml:111: The following error occurred while executing this line:
/home/rcroato/.cache/netbeans/11.0/executor-snippets/run.xml:68: Java returned: 1
BUILD FAILED (total time: 0 seconds)

"

Először is letöltöttem a JavaFX-et egy linux kód sorral, majd megnéztem, hogy melyik mappába rakta be a különböző jar file-okat. Hozzáadtam a Libraries-hez őket, és elneveztem JavaFX-nek. Majd a project-emhez is hozáadtam, az elérési úthoz. ( Properties -> Libraries -> Classpath ). Mostmár felismert mindent a netbeans. Na, most már csak a tutorial-ban említett  Properties -> Run -> VM options   -be kell beleírnom a következőket: 

--module-path /usr/share/openjfx/lib --add-modules=javafx.controls,javafx.fxml,javafx.base

OK, akkor minden működni fog, igaz-e? NEM? Hát nem. A fennt említett error-t adja ki, én meg csak fogom a fejem, hogy miért nem találja, amikor teljes elérési utat adtam neki a modulokhoz.

StackOverflow-n sok hasonló kérdés volt, egyikre sem érkezett nekem megfelelő válasz, én meg így nem tudok elkezdeni tanulni. frown

Nagyon, nagyon hálás vagyok előre is a válaszért.

Köszönettel, egy lelkes programozó növendék.

1 Válasz

0 értékelés
Adalbert Barta (2 pont) válaszolta meg 2019. Okt 23.
Szia! Próbáld ki az openjfx.io oldalt. Ott le van írva pontosan hogyan mit kell tenned különböző IDE-kben, amiket használsz. Elvileg meg kell hogy oldja a problémádat, le van írva Linux/Mac(UNIX alapúak) és Windows operációs rendszerre is hogy milyen beállítások szükségesek.

https://openjfx.io/openjfx-docs/
Horváth Róbert (2 pont) szólt hozzá Ápr 8.
Köszönöm, hogy segíteni próbáltál, de az a helyzet hogy az összes lépést elkövettem, amit az általad javasolt oldalon van és 3x leellenőriztem, hogy mindent jól csináltam-e, még mindig nem működik. Feladnám én ezt a JavaFX-t, csak az a baj, hogy az egyetlen alternatíva, ami maradt, az a Swing, ami finoman szólva sem működik kifogás mentesen. Már vagy fél éve próbálom megoldani a problémát, minden egyes stackoverflow-os solution-t kipróbáltam, semmivel sem működik.
...