Java Szervlet HTTP összekötése Derby adatbázissal

0 értékelés
183 megtekintés
birogeza (4 pont) kérdezte 2020. Okt 10.
Sziasztok!

A Java Szervlet sorozat 13. XML és Annotáció videó végén van egy "házi feladat", hogy a HttpServlet által feldolgozott és fogadott űrlap adatokat kössük össze JDBC-vel. Meg is poróbáltam csinálni, bemásoltam a lib-be a connector.jar-t, sőt egy csomó derby-s jar filet is, és a classpath-hoz is hozzá adatm.

javac -d classes lib/* src/test/* fromában (a WEB-INF/lib tartalmazza az összes szükséges jar-t, Servlet-api.jar, connection.jar és derby jar fileok is.)

De valamiért mindeig azt írja ki az apache, hogy "

java.sql.SQLException: No sitable driver found for jdbc:derby:testServletDB;create=true

A kapcsolat nem jött létre"

A kód jól lefordul, és a HTML form is működik, de az SQL connection nem működik. Van esetleg valami ötletetek? Köszi.

1 Válasz

0 értékelés
birogeza (4 pont) válaszolta meg 2020. Okt 13.
Megvan. Bemásoltam a Java/lib mappájába a derby jar fileokat, és most már hiba nélkül megy a JDBC szerver , akkor is ha kézzel fordítom. Viszont nem tudom miért, de az első adatküldéskor HTML-ből nem épül fel az adatbázis kapcsolat, de utána igen. Viszont amikor kiírja, hogy nem épül fel az adatbázis kapcsolat, és hibát dob, akkor is elmenti az adatbázisba azt amit a html form-ból küldök. Ez elég fura.

Próbálkoztam a destroy() metódusba is írni valami db.close() metódust, try-catch-be is tettem, viszont azt nem eszi meg. Még próbálkozok.
...