Egy Java programozónak érdemes megtanulni a Front endes dolgokat is?

0 értékelés
205 megtekintés
Arnold Haladó Felhasználó (126 pont) kérdezte 2017. Nov 6.
Sokat számít állás szempontjából, ha valaki tudja a Front endes dolgokat is?

Több az esély, hogy álláshoz jut?

Fizetésben sokat dob, ha valaki nem csak a back-end programozást tudja, hanem a front-endet is?

2 Válasz

+1 értékelés
Krisz Guru (2,060 pont) válaszolta meg 2017. Nov 8.
Arnold kiválasztva 2017. Nov 8.
 
Legjobb válasz
Abszolút. Van ugyan olyan munkahely, ahol specifikusan Back Enddel kell foglalkozni, ez ki szokott derülni jobb esetben már az állás leírásából, viszont a legtöbb munkahely olyan embereket szeretne foglalkoztatni, akik sok mindenhez értenek.
 Ez egyszerre jó és rossz. Rossz, mert sokszor irreális elvárásokat fogalmaznak meg egy olyan pozicióra, ahol nem is feltétlenül van szükség a meghirdetett dolgokra, vagy éppen van rá szükség és olyan dolgokat akarnak rátestálni egy Java programozóra, ami nem feltétlenül az ő dolga kéne, hogy legyen.
 A jó viszont az a dologban, hogy sok helyen a többlet tudás által jobb lehetőségekre pályázhatsz, előnyöd van másokkal szemben.

 Azt se felejtsük el, hogy önmagában a ThymeLeaf, JSP mind Front End eszközök. Javas, de Front End eszközök. Van, amikor egy Java programozóknak ezekkel kell foglalnoznia.

 De én azért azt mondom érdemes ismerni egy idő után a Reactet, a React Nativeot, az Angulart. Ez növeli a piaci értékedet, és tágítja az ismereteidet. Java programozóként is kellett használnom őket munkahelyen, és sok munkahely azt is elfogadja, ha hajlandóságot mutatsz arra, hogy ők tanítsanak be rá/küldjön el trainingre ennek kapcsán.
0 értékelés
Polpot Tamil (2 pont) válaszolta meg 2017. Nov 7.

nem

Frazer26 (8 pont) szólt hozzá 2017. Nov 7.
Az a velemenyem es tapasztalatom, ha backendesnek jelentkezel nem fognak frontendes kerdeseket adni allasinterjun. De jo ha tudsz szerintem minimalisan front endezni. Pl hasznos ha atmesz mondjuk a w3schools tutorialjan.
...