SzabályokKérdés beküldése

Kérdést bárki küldhet be, aki regisztrált és visszaigazolta az e-mail címét. A kérdés maximum 250 karakterből állhat, valamint legalább 1, maximum 5 címkével el kell látni.
Kérünk HASZNÁLJ ÉKEZETEKET mindenhol. Ez megkönnyíti a keresést utólag, mert az ékezetes karakterekre ékezet nélkül is rá lehet keresni, de fordítva nem működik.
A kérdés feltevése előtt erősen ajánlott rákeresni, hogy tettek-e már fel hasonló kérdést, de a cím megadásakor a honlap automatikusan felajánlj lehetőségeket. Azon felhasználók, akik többször tesznek fel a honlapon már megtalálható kérdést, azok a kizárást kockáztatják. A kérdésnek tömörnek kell lennie, lényegre törőnek, és kerülnie kell a társalgás töltelék kifejezéseinek használatát (köszönés, elköszönés, hála kifejezése, a témához nem tartozó információk, stb...) A legjobb választ a kérdés feltevője, vagy az oldal Moderátorai jelölhetik ki. Legjobb válasz kiválasztásakor a kérdés automatikusan lezárul.

Címkék megadása a kérdésben

A címkék a későbbi keresés miatt fontosak. Válaszd ki a témát, az altémát, és add meg ezeket a szavakat címkéknek!

Például, ha a kérdés: Mit jelent a wifi pontosan?
Akkor a címkék lehetnek: wifi hálózat wireless

Például, ha a kérdés: Spring boot szerveren hol tudom állítani a port számot?
Akkor a címkék lehetnek: java spring-boot port szerver

Akik következetesen nem ezt a logikát követve adnak meg címkéket, azok a kizárást kockáztatják.

Kód írása Kérdésben/Válaszban

Bárhol szeretnénk kódot mellékelni, azt 10-es betűtípussal, Courier New betűtípussal, és 'Formázott' beállítással kell megtenni. Ez a beállítás gondoskodik róla, hogy a kód olvasható és formázott legyen. Később implementálni fogunk egy gombot, amely automatikusan ezeket a beállításokat szolgáltatja.

Válasz írása

A válasz nem lehet vulgáris, vagy lekezelő. Ne felejtsük el, hogy nagy valószínűséggel mindannyian voltunk azon a szinten, ahol most a kérdező áll. Éppen ezért csak olyan írjon választ, aki érzi magában a készséget, hogy kulturált, tömör és segítőkész információval szolgáljon.
Kérünk HASZNÁLJ ÉKEZETEKET mindenhol.
Linkelt forrás megadása lehetséges, ekkor azonban ajánlott felhívni a kérdező figyelmét arra, hogy mit tartalmaz a forrás, és hogy mit érdemes benne keresnie.

Megjelölés

Lehetőség van kérdések, válaszok és kommentek megjelölésére, a hozzászólás melletti piros zászlóra való kattintással. Ezzel felhívod az adminisztrátorok figyelmét az adott elemre, akik megvizsgálják, szükséges-e bármilyen beavatkozás. Az adott bejegyzés automatikusan eltűnik ha legalább 20 ember jelöli meg.

Hozzászólás

Kettő ponttól lehetőség van hozzászólni bármilyen kérdéshez, vagy válaszhoz. Ezt akkor javasolt megtenni, ha javaslattal szolgálunk, esetleg további információra van szükségünk a szerzőtől.

Szavazás

Lehetőség van fel-, vagy leszavazni kérdéseket és válaszokat, 10 illeve 30 ponttól. (Ezalatt a pont alatt a honlap egyszerűen nem fogja engedni a felhasználónak a szavazást)
Ez segít a hasznos, illetve a kevésbé hasznos hozzászólások kiszűrésében.

Rangok

A pontok gyűjtésével különböző rangokat lehet elérni. A minden ranggal újabb elérhető funkciók jelennek meg.

Haladó Felhasználó 100 pont
Szakértő 300 pont
Guru 1000 pont
Mester 2000 pont

1000 pont felett lehet jelentkezni Moderátornak. Ez nem jelenti a Guru rang elveszítését.

Jutalmak

Kérdés beküldése +2 pont
Kérdés szerzője miután megjelöl egy helyes választ +2 pont
Kérdés pozitív értékelése a szerzőnek +1 pont
Kérdés negatív értékelése a szerzőnek -1 pont
Kérdésért kapható maximum pont limit -5 pont +10 pont

Válasz írása +2 pont
Saját válasz legjobbnak jelölése +2 pont
Legjobbnak jelölt válasz szerzője (ha nem saját) +20 pont
Válasz pozitív értékelése a szerzőnek +1 pont
Válasz negatív értékelése a szerzőnek -1 pont
Válaszért kapható maximum pont limit -5 pont +15 pont

Kérdés/Válasz értékelése +1 pont

Az oldal használatával a felhasználó elfogadja, hogy a honlap fenntartói nem vállalnak felelősséget az oldalon megjelent tartalomért. Egyéb híres oldalakhoz hasonlóan a bejegyzések szerkeszthetőek más, nagyobb rangú felhasználók által, így a megjelent információk értékelését a közösségre bízzuk. Ezért működik a pontrendszer, amellyel lehetőségünk van szavazni a beküldött válaszok helyességét illetően.
A regisztrációkor megadott információk (Név, magamról, stb...) szabadon elérhetőek az oldalon, emellett a felhasználóknak lehetőségük van privát üzenetet küldeni egymásnak a honlapon keresztül, egészen addig, amíg utóbbi funkciót a felhasználó le nem tiltja.

Elakadtál valamiben, ami köthető az informatikához? Nincs más dolgod, mint feltenni a kérdésedet, és várni, hogy valaki megválaszolja!
...